Zonnepanelen zijn het duurste onderdeel van een zonnepaneleninstallatie. Toch is het voor de andere onderdelen ook belangrijk een prijsvergelijking uit te voeren, hier kunt u namelijk ook op besparen. De omvormers en het installatiemateriaal worden hieronder behandeld.


Omvormers

Naast de zonnepanelen vormt de omvormer ook een aanzienlijke kostenpost van de totale zonnepaneleninstallatie, in totaal neemt de omvormer zo’n 30 procent van de totaalkosten voor zijn rekening. Het vergelijken van verschillende omvormers is dan ook zeker de moeite waard.


De meest populaire merken omvormers binnen Nederland zijn; JFY, Samil Power en GoodWe. Dit zijn alle drie omvormers van een uitstekende kwaliteit welke allen over de benodigde certificaten beschikken en aan de Nederlandse normen voldoen. De prijs-kwaliteitverhouding van deze merken omvormers is uitstekend, dit maakt deze omvormers erg aantrekkelijk voor consumenten. De omvormers zijn verkrijgbaar vanaf de volgende prijzen; JFY €430,18, Samil Power €424,47 en GoodWe €442,80.


Er zijn ook duurdere omvormers verkrijgbaar, het Duitse merk SMA is hier een goed voorbeeld van. Voor een omvormer van het merk SMA betaald u tussen de 20 procent en 30 procent meer dan voor een omvormer van één van bovenstaande merken. Ondanks dat de omvormers van SMA aanzienlijk hogere prijzen hanteren zijn deze kwalitatief niet altijd beter.


Omvormer


Installatiemateriaal

Het installatiemateriaal dat u nodig heeft voor het goed functioneren van uw zonnepaneleninstallatie bedraagt 10 procent tot 15 procent van de totale kosten. Dit maakt het ook interessant om prijzen van installatiemateriaal te vergelijken, wellicht kunt u hier nog een leuke besparing op doen.


Installatiemateriaal


Compleet pakket zonnepanelen

Het is aan te raden om een compleet pakket zonnepanelen aan te schaffen. Hiermee kunt u over het algemeen een aardig bedrag besparen. Daarnaast bevat het pakket alle benodigde onderdelen om de installatie van het systeem soepel te laten verlopen. Indien u van plan bent om zelf te gaan installeren is zo'n pakket dan ook ideaal.


Partner

Zonnepanelen offerte